myros-popup.jpg (663 KB)
Hamama giderken Ne Alınır?

Hamama giderken Ne Alınır?

06 Eylül 2022

Hamam özellikle Türk kültürünün vaz geçilmezidir. Kökenleri çok eskilere dayansa da hamam kültürünün milletimiz arasında en yaygın olduğu zaman Osmanlı zamanıdır. Osmanlı zamanında yapılan yüzlerce hamam insanların her türlü hijyen ihtiyacını sağlaması için kullanılırdı. Bununla birlikte evlilik merasimlerinde de eğlence amaçlı sık sık hamamların kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde Türkiye’de hala bu geleneği yaşatan binlerce insan ve yine yüzlerce hamam bulunur. Sadece İstanbul’da bile Kılıç Ali Paşa Hamamı, Çemberlitaş Hamamı, Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, Cağaloğlu Hamamı, Süleymaniye Hamamı ve  Çinili Hamam gibi ismi herkes tarafından bilinen onlarca hamam mevcuttur. Bu hamamlar daha çok, Osmanlı zamanından kalma hamamların restore edilmesi ile kullanıma açıktır. Çünkü insanlar daha çok bu eski dokuyu sevmektedir. Eğer hamama gidiyorsanız yanınıza mutlaka hamam ürünleri almalısınız. Almanız gereken spa ve hamam malzemeleri aşağıda listelenmiştir.

  1. Peştemal

  2. Sabun

  3. Kese

  4. Havlu

  5. Topuk Taşı

Bu ürünler bazı zamanlarda hamamlardan alınabilse de sizin kendinizin yanınızda götürmesi hem verilmeme ihtimaline karşı iyi bir önlem olacaktır hem de daha hijyenik olacaktır.  Ayrıca bu ürünlerin neredeyse hepsi sizin normal hayatınızda da kullanmanız gereken ürünlerdir. Bu sebeple bu ürünleri en kalitelisinden almak kendi kişisel bakımınız ve sağlığınız için oldukça büyük bir önem taşır. Bu nedenle oraya gitmeden önce alacağınız her şeyi almış olmalısınız. Bazı durumlarda tüm ürünleri bulsanız bile peştamal gibi daha çok hamama özel malzemeleri bulmak zor olabilir. Bu durumda yapacağınız en iyi şey hamam tekstil ürünleri özelinde Myros’un kategorilerini incelemektir.

Myros tüm ürünlerini sağlığa zararı olmayacak, kaliteli malzemelerden üretmektedir. Ayrıca her durumda müşteri desteği de sağlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra eğer kalabalık bir grup olarak bu hamamlara gidecek ya da düğün, nişan, kına gibi organizasyonlarınızda kutlama olarak hamama gitmeyi düşünüyorsanız hamam malzemeleri toptancı için de en iyi seçenek her zaman olduğu gibi Myros olacaktır.

Bazı kişiler hamama aç karın ile mi yoksa tok karın ile mi gitmek gerektiği konusunda kararsız kalıyor. Öncelikle aç karın ile gitmenin doğru bir seçim olmayacağını belirtmekte fayda var. Çünkü hamam oldukça sıcak bir yerdir ve açlık ile sıcaklık birleştiği zaman oldukça rahatsız edici ve sağlığınıza zarar verebilecek bir noktada buluşabilir. Bunun yanı sıra tok karınla gitmek de iyi değildir. Özellikle fazla sıcakta midesi bulanan kişiler arasındaysanız bunu da yapmamalısınız. Açlık ve tokluğun tam orta sınırında yani ikisini de hissetmediğiniz bir saat içerisinde gitmek çok daha iyi ve sağlıklı bir tercih olacaktır.

1. Peştamal

Peştamal nedir sorusuna en kısa cevap; belden aşağı örtülen dikdörtgen şekildeki ince dokumadır. Vücuda giyilmesi için iki taraftan düğümlenmesi gerekir şeklindedir. Bir sürü peştamal çeşitli vardır. Jakar peştamal, havlu peştamal, çapraz peştamal, elmas peştamal, çizgili peştamal çeşitleri vardır. Peştamallar ipekli ve pamuklu olarak dokunurlar. Peştemaller daha çok hamama özgü ürünler olduğundan her yerde bulabileceğiniz şeyler değildir. Bu nedenle ya hamam çevrelerinden işletmeleriniz için ya da bireysel satın alım yapmak için web sitemizdeki ürünleri inceleyebilirsiniz.

2. Sabun

Gelin hamamı hediyelikleri arasında da değerlendirebileceğimiz en iyi alternatif sabunlardır. Çünkü sabunlar herkesin her türlü zevkine uyabilecek kadar çeşitlidir. Zeytin yağlı, argan yağlı, limonlu, vanilyalı, hindistan cevizli, lavantalı, çiçek kokulu, gül kokulu gibi birçok sabun çeşidinin yanında cilde çeşitli şekillerde iyi gelen sabunlar da vardır. Bu nedenle bir sabun seti hediye etmek hem hamam hem de düğün sonrası hediyesi olarak oldukça iyi bir alternatifidir. 

3. Kese

Kese vücut için birçok faydası vardır. Vücudun kan dolaşımını hızlandırır vücuttaki hücrelerin yenilenip çoğalmasını sağlar. Vücutta batıkların oluşmasını engeller. Bu kadar faydasının olması yanında hamamlar için de vazgeçilmezdir. Hamam dışında evde de kullanabileceğiniz bu ürünün kabak kese, düz kese gibi farklı çeşitleri vardır. Bu çeşitler cildinizdeki spesifik sorunlara özel iyi gelebilmektedir. Bu nedenle tercihinizi yapmadan önce araştırmanızda fayda var. Fakat bu faydaları görebilmek için kaliteli bir kese almanız gerektiğini unutmamalısınız.

4. Havlu

Her ne kadar hamama giderken yanınızda peştamal götürecek olsanız da peştemaller sizin üzerinizde olacak suyun yeteri kadar emilmesini sağlamayabilir. Bu nedenle yanınıza fazladan havlu götürmeniz çok önemli. Aksi taktirde bunalabilir ya da oradan çıkarken tam olarak kurulanamayabilirsiniz. Havlu ıslaklığı almasının yanında vücuttaki var olan mikropların temizlenmesini sağlar. Havlu üretiminde pamuk kullanılır çünkü havlunun su emme gücünü artırır. Pamuğun kullanımı yanı sıra keten, mısır, modal, lyocell ve deniz yosununda kullanılabiliyor. Cildinize en iyi gelecek havluyu seçmeniz, önemlidir. Ayrıca hijyen açısından tek bir havlu kullanmak doğru değildir. Saç, el, yüz, ayak ve vücut havluları ayrı olmalıdır. 

5. Topuk Taşı

Topuk taşı diğer adıyla nasır taşı olarak bilinir. Bu taşı uygulayacağınız alana dairesel hareketleri ile uygulamanız gerekli. Sorunlu olan bölgeye 30 ila 35 saniye boyunca ovalamamız yeterli olacaktır. Topuk taşı sadece topukta kullanılmıyor aynı zamanda koltuk altı kararmaması içinde kullanılır. Topuk taşı ponza taşıyla üretilir. Ponza taşı bazı yer hareketlerinin gerçekleşmesi ile magmanın içinden gaz püskürmesi ardından magmanın katılaştırmasının ardından çıkan ısının magmayı köpürtmesi, parçalaması ve soğuması ile oluşur. Bu faydalı ürün daha çok hamam hediyelikleri arasında değerlendirilir. Fakat hamam dışında haftada 1 kez kullanmanız cildinizde inanılması güç etkiler yaratacaktır.

6. Hamam Seti

Hamamda kullanıcağınız ürünleri tek tek seçerek kendi setinizi oluşturabileceğiniz gibi, sizler için özenle hazırlanmış hamam setlerini tercih edebilirsiniz. Hamam setlerinin içerisinde bir adet peştamal, bir adet doğal sabun, bir adet kese bulunmaktadır. Hamam setlerinin farklı renk ve farklı doğal sabunlar ile oluşturulan varyasyonları vardır. Hamam setleri ile ürünleri set halinde alaral fiyat avantajından yararlanabilirsiniz. Hamam setleri kişiye özel hazırlanmaktadır. Bu sayede özel bir hizmet almanızı ya da müşterilerinize hijyenik özel hamam setleri sunmanızı sağlaycaktır. 

Hamama Giderken Alınabilecek Eşyaları Satan Yerler Nelerdir?

Hamam malzemeleri daha çok hamamların yakınlarında olan dükkanlarda satılmaktadır. Ancak herkes hamama giderken hamam malzemeleri alışverişi yaptığından buradaki işletmelerdense müşteriler öncesinde hazır olma eğilimindedir. Önceden alacağınız yerin kaliteli ürettiğinden emin olmanız şart. Myros 80’den fazla ülkede uzun yıllardır hediyelik eşya üreten bir firmadır. Hediyelik eşyaların yanı sıra ürettiği malzemelerden bazıları hamam malzemeleridir. Bu malzemelerden edinerek kalitenizi güvence altına alabilir, daha uygun fiyatlar ile alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. 

Ayrıca Myros üzerinden alacağınız ürünlerde çok fazla çeşit ile karşılaşacaksınız. Bu karşılaşacağınız çeşitler her yerde karşılaşabileceğiniz çeşitler değildir. Çünkü Myros özel olarak bu çeşitleri üretmektedir. Böylece sevdiklerinize hediye olarak da bu alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Hediye olarak 2 farklı seçeneğiniz mevcuttur. İlk seçenekte, eğer mutlu etmek istediğiniz kişi zaten hamam kültürüne sahip biriyse hamam malzemeleri hediye edersiniz. Kaldı ki hamam kültürüne sahip kişiler her iki haftada bir kez hamama gitmek gerektiğini düşünmektedir. Bunun sebebi hamamın, duşa göre cildi daha iyi temizliyor olması ve ölü derileri arındırmada evde yapılacak herhangi bir uygulamaya göre çok daha iyi ve sağlıklı sonuçlar vermesidir. Böyle bir kültüre sahip tanıdığınıza verebileceğiniz en iyi hediyelerden biri hamam seti almaktır. Böylece hamama gittiğinde hem ihtiyacı olan bir ürünü vermiş olursunuz hem de uzun süre kullanılabilen bir ürün olduğu için zaten keyif aldığı bir eylemi gerçekleştirirken sizi anmasına vesile olursunuz. Diğer bir seçenekte ise bu kültürü olsun olmasın bir hamam paketi alarak bu malzemeleri verip sevdiğiniz kişiyi şaşırtabilirsiniz. Bu ilk kez hamama gidecek kişiler için de uygulanabilir bir şeydir. Fakat daha çok gelin adaylarına düğünden hemen önce bir gelenek nedeniyle yapılır. Bu gelenek için çoğu hamam merkezi özel paketler oluşturmakta meyve, içecek gibi ikramlar yapmakta bazı durumlarda müzikler çalmakta ve eğlenilmektedir. 

Ayrıca bazı hamamlarda havuzda yüzme imkânı da vardır. Bu imkânı değerlendirerek oldukça keyifli zaman geçirebilir ya da paketinize dahilse spa ve Türk mesajı uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Bu masajlar Türkiye’ye özgü olduğundan yabancı turistlerin de ilgi odağındadır. Hamama giderken yukarıdaki listenin dışında da götürebileceğiniz şeyler vardır. Buna örnek olarak terlikleri verebiliriz. Çünkü hamamlarda sıcak su kullanılır ve bu sıcak su mermerin üzerindeyken ayaklarınızın fazla ısınmasına neden olur. Bu ayaklarınızda hasara neden olmasa bile rahatsız edicidir. Ayrıca kayma gibi ihtimallere karşı da terliğin önleyici özelliği önemli. Özellikle hamamın normal bir duş gibi olmadığı; düz hamamların 2 saat eğlence içerikli hamamların ise tüm gün sürebildiği düşünüldüğünde terlik de hamama giderken yanınızda götüreceğiniz eşyalar arasında muhakkak yer almalıdır. Terlik götürmek istemeyen, hamam kültürünü iliklerine kadar yaşamak isteyen kişiler ise ağaç takunya kullanabilir.

Ayrıca hamamdan çıkarken normale göre biraz kalın giyinmek gereklidir. Bu yüzden yanınıza bir hırka almak isteyebilirsiniz. Yaz günü bile olsa hamam dışarıya göre sıcak olacağından ve orada uzun zaman geçirdiğinizden vücudunuz o sıcaklığa alışmış olacak. Bir anda soğuğa geçmek hastalıklara neden olabilir.

Hamama Giderken Alınabilecek Eşyalar Nasıl Toptan Satın Alınır?

Eğer bir düğün gibi organizasyonlar düzenliyor, toplu arkadaş, akraba gruplarıyla çalışıyor ya da bir hamam&spa işletmesine sahip iseniz toplu olarak sabun, peştamal, havlu, topuk taşı almanız gereklidir. Hepsini ilgili dükkanlardan almak demek teker teker hepsine çok daha yüksek fiyat ve çabaya neden olacaktır. Eğer bu alışverişi daha uyguna getirmek istiyorsanız toptan satış yapan bir yerden almanız daha kolay olacaktır. Toptan alımınızı Myros üzerinden gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız eğer ilk yapmanız gereken Myros’un kendi web sayfası üzerinden üyeliğinizi oluşturmaktır. Üyelik işlemini başarı ile tamamladıktan sonra girişinizi tekrar yapmalı, alacağınız ürünleri sepetinize eklemelisiniz. Bireysel satın alımın yanı sıra işletmeniz ve hediyelik eşya dükkanınız için toptan satın almak istiyorsanız internet sitesine ücretsiz bayi üyeliği oluşturabilirsiniz. Bu sayede hamam ürünlerin ve diğe hediyelil eşyaları çok daha uygun fiyata stın alabilir ve işletmenizde sergileyebilir, satışa sunabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.